Sposób przygotowania:
Pierogi z kapustą kiszoną i grzybami
Do mąki dodajemy szczyptę soli, jajko. Następnie dolewamy odrobinę wody i wyrabiamy gładkie elastyczne ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok 1/2 godziny. Kapustę płuczemy dwa razy, a następnie kroimy na małe kawałeczki. Grzyby zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości. Następnie kroimy w drobne kawałki. Do kapusty dodajemy grzyby, obraną i drobno poszatkowaną cebulę, dodajemy 2 liście laurowe oraz sól i pieprz. Dolewamy niewielką ilość oleju i dusimy do miękkości. Ciasto cienko rozwałkowujemy. Wycinamy kółka. Na środku układamy porcje farszu. Składamy na pół i dokładnie zlepiamy. Pierogi wrzucamy do gotującej się i osolonej wody. Po wypłynięciu gotujemy ok 3 - 4 minuty na wolnym ogniu. Smacznego!