Sposób przygotowania:
Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami
Kaszę gryczaną ugotować w osolonej wodzie według przepisu z opakowania. Cebulę obrać posiekać i zeszklić na maśle. Pieczarki oczyścić, ugotować i wystudzić.
Pieczarki pokroić w drobną kostkę połączyć z kasza gryczaną oraz cebulką, doprawić farsz do smaku. Do mąki dodać oliwę i sól, mieszając łyżką wlać gorącą wodę a następnie dokończyć wyrabiać ciasto ręką.
Ciasto cienko rozwałkować i wykroić z niego kształty kółek.
Na ciasto nakładać łyżką farsz i zlepiać pierogi.
Gotować w osolonym wrzątku około 2-3 minut od chwili ich wypłynięcia.
Pieczarki pokroić w drobną kostkę połączyć z kasza gryczaną oraz cebulką, doprawić farsz do smaku. Do mąki dodać oliwę i sól, mieszając łyżką wlać gorącą wodę a następnie dokończyć wyrabiać ciasto ręką.
Ciasto cienko rozwałkować i wykroić z niego kształty kółek.
Na ciasto nakładać łyżką farsz i zlepiać pierogi.
Gotować w osolonym wrzątku około 2-3 minut od chwili ich wypłynięcia.