teresa_rm

teresa_rm

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

Pierogi z k.gryczaną, serem i skwarkam

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Samo zdrowie:kasza,mięta.. Babcie wiedziały co dobre..

Pierogi z k.gryczaną, serem i skwarkam Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierogi z k.gryczaną, serem i skwarkam

 

 

 

  • OMASTA:
  • 20 dag słoninki lub boczku

Sposób przygotowania:

Pierogi z k.gryczaną, serem i skwarkam
1,Mąkę przesiewamy,dodajemy szczyptę soli.Robimy dołeczek,wbijamy jajko i dolewając ciepłej wody zagniatamy ciasto. 2,Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie wg zaleceń na opakowaniu.Po ostudzeniu mieszamy z pokruszonym serem.Podsmażamy drobno pokrojoną cebulkę i dodajemy do farszu.Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.Dorzucamy posiekaną drobno miętę.Wszystko dokładnie mieszamy. 3,Ciasto rozwałkowujem cienko i za pomocą szklanki wykrawamy kółka,na które nakładamy gotowy farsz.Zlepiamy pierogi.Gotujemy w osolonej wodzie,aż wypłyną na wierzch. 4.Słoninę lub boczek pokroić w średniej wielkości kosteczkę i smażyć na skwarki.Polać nimi gorące pierogi.
Pierogi z k.gryczaną, serem i skwarkam
http://www.mojprzepisnawieczor.pl/#/galeria/132 Magdalena Maciołek-Chłopski Raj
Pierogi z k.gryczaną, serem i skwarkam
do farszu dodajemy podsmażoną cebulkę...
Pierogi z k.gryczaną, serem i skwarkam
farsz nakładamy na wycięte z ciasta kólka i zlepiamy pierogi
Pierogi z k.gryczaną, serem i skwarkam
pierogi wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy