Sposób przygotowania:
Pierogi z serem i cebulką.
Farsz:
1. Ser i ugotowane (wystudzone) ziemniaki przekręcamy przez maszynkę. Składniki muszą być dobrze zmielone.
2. Pokrojoną w kostę cebulę podsmażamy na małym ogniu.
3. Zmielone ser i ziemniaki dobrze mieszamy i dodajemy cebulkę, doprawiamy do smaku przyprawą do ziemniaków, solą i pieprzem.
1.Mąkę wysypujemy na stolnicę tworząc kopiec Do kopca
wbijamy dwa jajka i sól. Stopniowo ugniatamy dodając mleko. Ciasto nie powinno być zbyt twarde, ale też nie zbyt miękkie. Powinno być plastyczne.
2. Gotowe ciasto rozwałkowujemy na tacy i przy pomocy szklanki robimy placki.
3.Do placków nakładamy farsz i lepimy pierogi.
4. Do ugotowanej i osolonej wody(najlepiej w dużym garnku) wrzucamy po ok. 20 pierogów i gotujemy. Smacznego!
1. Ser i ugotowane (wystudzone) ziemniaki przekręcamy przez maszynkę. Składniki muszą być dobrze zmielone.
2. Pokrojoną w kostę cebulę podsmażamy na małym ogniu.
3. Zmielone ser i ziemniaki dobrze mieszamy i dodajemy cebulkę, doprawiamy do smaku przyprawą do ziemniaków, solą i pieprzem.
1.Mąkę wysypujemy na stolnicę tworząc kopiec Do kopca
wbijamy dwa jajka i sól. Stopniowo ugniatamy dodając mleko. Ciasto nie powinno być zbyt twarde, ale też nie zbyt miękkie. Powinno być plastyczne.
2. Gotowe ciasto rozwałkowujemy na tacy i przy pomocy szklanki robimy placki.
3.Do placków nakładamy farsz i lepimy pierogi.
4. Do ugotowanej i osolonej wody(najlepiej w dużym garnku) wrzucamy po ok. 20 pierogów i gotujemy. Smacznego!