skatarzynka

skatarzynka

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

Pierogi z serem i cebulką.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne domowe pierogi mojej mamy.

Pierogi z serem i cebulką. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pierogi z serem i cebulką.

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z serem i cebulką.
Farsz:
1. Ser i ugotowane (wystudzone) ziemniaki przekręcamy przez maszynkę. Składniki muszą być dobrze zmielone.
2. Pokrojoną w kostę cebulę podsmażamy na małym ogniu.
3. Zmielone ser i ziemniaki dobrze mieszamy i dodajemy cebulkę, doprawiamy do smaku przyprawą do ziemniaków, solą i pieprzem.


1.Mąkę wysypujemy na stolnicę tworząc kopiec Do kopca
wbijamy dwa jajka i sól. Stopniowo ugniatamy dodając mleko. Ciasto nie powinno być zbyt twarde, ale też nie zbyt miękkie. Powinno być plastyczne.
2. Gotowe ciasto rozwałkowujemy na tacy i przy pomocy szklanki robimy placki.
3.Do placków nakładamy farsz i lepimy pierogi.
4. Do ugotowanej i osolonej wody(najlepiej w dużym garnku) wrzucamy po ok. 20 pierogów i gotujemy. Smacznego!
Pierogi z serem i cebulką.
Ja na placek kładę dużo farszy, żeby pieróg był smaczniejszy.
Pierogi z serem i cebulką.
A tu jeszcze nie ugotowane pierożki, pamiętajcie żeby na tace nasypać odrobinę mąki, inaczej sie poprzyklejają.
Pierogi z serem i cebulką.
Przysmak każdej polskiej rodziny:)Pyszne są również po odsmażeniu :)