Sposób przygotowania:
Pierogi z serem oszczędne
Ryż ugotować,przestudzić,zmielić razem z serem przez maszynkę ,dodać cukier do smaku(słodzimy wg własnego smaku) cukier waniliowy,mąkę ziemniaczaną i żółtko ,wyrobić farsz. Zagnieść ciasto,rozwałkować ,wykrawać placki szklanką lub robić wałeczki jak na kopytka,kroić na kawałki i wałować placuszki. Nadziewać farszem,lepić pierogi dowolnej wielkości. Gotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju. Najlepiej smakują odsmażane,posypane cynamonem.
Krolina13
Do ulubionych ^^
anullka7
Są bardzo smaczne,właśnie się najadłam:) jak ktoś lubi może polać śmietaną.
majgrz11maja
Natala1210
msewka
Maniutka
anullka7
A co ma mąka do tego? korygujesz wodą,lejesz najpierw po trochu i wyrabiasz,u nas zawsze robi się z kilograma mąki,bo lubimy pierogi.Nie zwalaj na przepis Maniutka ,bo przepis jest sprawdzony i zawsze wychodzi:)Może to wina kucharki,nie pomyślałaś o tym.? Moje przepisy są
stare i sprawdzone jeszcze po prababci i babci.
Maniutka
anullka7
Maniutka ja się nie gniewam,:)nie czuję się urażona ,uważam tylko że zagnieść ciasto na pierogi czy kluski to jest bardzo łatwo, zrób z 1/2 kg Pozdrawiam milutko :)