Sposób przygotowania:
Pierożki drożdżowe z białym serem
1.Drożdże dokładnie rozcieramy z cukrem. 2.Masło lub margarynę siekamy z mąką ,następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy mięciutkie ciasto.Jeśli ciasto wyjdzie nam zbyt twarde możemy dodać jeszcze trochę śmietany. 3.Nadzienie:biały ser ucieramy z żółtkami ,cukrem ,cukrem waniliowym i budyniem,dodajemy rodzynki i mieszamy. 4.Następnie ciasto wałkujemy na posypanej mąką stolnicy i za pomocą szklanki wykrawamy krążki,na środek każdego nakładamy porcje nadzienia,składamy na pół i zlepiamy brzegi jak pierogi. 5.Wierzch pierożków smarujemy roztrzepanym białkiem i obficie posypujemy cukrem kryształem. 6.Pierożki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 7.Pieczemy około 25-30 minut,w temperaturze 180 stopni. Rady: Nie czekamy aż ciasto wyrośnie, wyrabiamy pierożki i od razu pieczemy.