Sposób przygotowania:
Pierożki-słoneczna Italia
Mąkę parzymy wrzątkiem,dodajemy do przestudzonej sól i jajko z żółtkiem.Zagniatamy ciasto, w razie potrzeby podsypujemy mąkę.Przyrządzamy farsz: szynkę kroimy w cieniutkie paseczki,mielone przesmażamy z przyprawami na odrobinie oliwie.Dodajemy tarty ser parmezan na drobnych oczkach i bazylię,wszystko mieszamy.Rozwałkowujemy cieniutkie ciasto w za pomocą szklanki wykrawamy kółeczka,nakładamy farsz na środek i przykrywamy drugim sklejając brzegi tworząc słoneczko.Wrzucamy na gotującą się wodę z solą i łyżeczką oliwy,aby uniknąć klejenia się.Posiekaną cebulę i czosnek smażymy na oliwie.Całość układamy na liściu sałaty i pomidorach,polewając smażoną cebulką.Smacznego.
kinga
pigwa
Natala1210
msewka
Sarenka
iwi69
Mirka227
5!
A.B.