kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Pierś kurczaka w pysznej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Panierka zrobiona całkowicie od tyłu...ale wierzcie mi ma to sens.

Pierś kurczaka w pysznej panierce

Składniki:

Pierś kurczaka w pysznej panierce

 

Sposób przygotowania:

Pierś kurczaka w pysznej panierce
Mięso dzielimy na połowę wzdłuż i zbijamy je delikatnie tłuczkiem.Rozgniatamy czosnek i nacieramy nim mięso.Oprószamy solą.Teraz najpierw otaczamy w bułce tartej a potem dopiero w jajku.Smażymy na złoty kolor. Wykładamy na sałacie i ozdabiamy pomidorkiem pokrojonym na cząstki.Podajemy na gorąco lub na zimno.Smacznego!