Sposób przygotowania:
Pierś pieczona z szpinakiem, ryżem i pieczarkami
Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Szpinak myjemy i odsączamy z wody.
W międzyczasie obieramy i kroimy w kosteczkę cebulę i czosnek oraz pieczarki, które skrapiamy sokiem z cytryny. Odsączony z wody szpinak kroimy na drobno.
Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy pokrojone warzywa, smażymy kilka minut i dodajemy ugotowany ryż, doprawiamy według uznania.
Pierś nacinamy i rozklepujemy, wkładamy farsz i zwijamy, spinamy. Obsypujemy przyprawami i obsmażamy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Następnie zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 50 minut.
Sos : wszystkie składniki na sos wlewamy na patelnię na której była obsmażana pierś i zagotowujemy.
W międzyczasie obieramy i kroimy w kosteczkę cebulę i czosnek oraz pieczarki, które skrapiamy sokiem z cytryny. Odsączony z wody szpinak kroimy na drobno.
Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy pokrojone warzywa, smażymy kilka minut i dodajemy ugotowany ryż, doprawiamy według uznania.
Pierś nacinamy i rozklepujemy, wkładamy farsz i zwijamy, spinamy. Obsypujemy przyprawami i obsmażamy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Następnie zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 50 minut.
Sos : wszystkie składniki na sos wlewamy na patelnię na której była obsmażana pierś i zagotowujemy.