Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Pierś pod pierzynką z aromatem bazylii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

aromatyczne i kaloryczne kotlety z kurczaka

Pierś pod pierzynką z aromatem bazylii Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pierś pod pierzynką z aromatem bazylii

 

Sposób przygotowania:

Pierś pod pierzynką z aromatem bazylii
Pierś z kurczaka dzielimy na 4 części przecinając je na połowę wzdłuż długości. Mięso dokładnie rozbiojamy i nacieramy jerzynką i pieprzem. Obrany czosnek przeciskamy i nakładamy na kotlety.


Kotlety panierujemy tradycyjnie w jajku i bułce tartej. Ser żółty ucieramy na wąskicz oczkach.


na rozgrzanym oleju smażymy kotlety po 1 stronie na rumiany kolor, następnie po obróceniu na drugą stronę, natychmiast zrumienioną częśc kotleta posypujemy startym serem i układamy na to listki bazylii.


na wolnym ogniu smażymy kotlety do czasu aż od spodu będą rumiane a ser się rozpuści. Kotlety podajemy zaraz po przygotowaniu
Pierś pod pierzynką z aromatem bazylii
kotelty po paniernierowaniu i przygotowane pozostałe składniki
Pierś pod pierzynką z aromatem bazylii
po nałożeniu ser można lekko docisnąć. bedzie sie szybciej topił