Sposób przygotowania:
Pierś pod pierzynką z aromatem bazylii
Pierś z kurczaka dzielimy na 4 części przecinając je na połowę wzdłuż długości. Mięso dokładnie rozbiojamy i nacieramy jerzynką i pieprzem. Obrany czosnek przeciskamy i nakładamy na kotlety.
Kotlety panierujemy tradycyjnie w jajku i bułce tartej. Ser żółty ucieramy na wąskicz oczkach.
na rozgrzanym oleju smażymy kotlety po 1 stronie na rumiany kolor, następnie po obróceniu na drugą stronę, natychmiast zrumienioną częśc kotleta posypujemy startym serem i układamy na to listki bazylii.
na wolnym ogniu smażymy kotlety do czasu aż od spodu będą rumiane a ser się rozpuści. Kotlety podajemy zaraz po przygotowaniu
Kotlety panierujemy tradycyjnie w jajku i bułce tartej. Ser żółty ucieramy na wąskicz oczkach.
na rozgrzanym oleju smażymy kotlety po 1 stronie na rumiany kolor, następnie po obróceniu na drugą stronę, natychmiast zrumienioną częśc kotleta posypujemy startym serem i układamy na to listki bazylii.
na wolnym ogniu smażymy kotlety do czasu aż od spodu będą rumiane a ser się rozpuści. Kotlety podajemy zaraz po przygotowaniu