Sposób przygotowania:
Pierś z indyka pod beszamelem
Pierś z indyka umyć, osuszyć, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą vegeta, skropić oliwą. Mięso włożyć do rękawa do pieczenia, ułożyć w wąskiej brytfannie, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 1 godz w temp.190 st. Mąkę, wymieszać z roztopionym masłem, wlać mleko, mieszając zagotować, zdjąć z ognia, studzić. Żółtka wymieszać ze śmietanką i z połową utartego sera, połączyć z sosem. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą vegeta. Upieczone mięso wyciągnąć z folii, pokroić w plastry, ułożyć w rondelku lub w naczyniu żaroodpornym, zalać przygotowanym sosem i posypać pozostałym żółtym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 190 stopni i zapiec.