Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Pierś z indyka w pesto

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ciekawe połączenie smaków, idealny obiad dla zapracowanych

Pierś z indyka w pesto Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pierś z indyka w pesto

 

  • 1/2 kg piersiz indyka
  • 2 pomidory
  • 150g mozarelli
  • 100g zielonego pesto
  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek swieżek bazylii

Sposób przygotowania:

Pierś z indyka w pesto
Pierś z indyka myjemy i kroimy na kawałki (sporą kostkę, lub małe kotleciki). Mięso smarujemy pesto, czosnek kroimy na cieniutkie plasterki i
mieszamy z piersią z indyka. Odstawiamy mniej więcej na godzinę i podsmażamy na patelni,
aż mięso stanie się białe.
Nastepnie przekładamy do naczynia żaroodpornego,
dodajemy posiekane listki bazlii, dokładnie mieszamy.
Na wierzchu układamy
pomidora pokroionego w plastry i mozarellę, również w plasterkach. Zapiekamy
w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 30 minut.
Pierś z indyka w pesto
Potrawa jest bardzo smaczna, a do tego ładnie wygląda, prosto się robi i można podać gościom