Sposób przygotowania:
Pierś z indyka w pesto
Pierś z indyka myjemy i kroimy na kawałki (sporą kostkę, lub małe kotleciki). Mięso smarujemy pesto, czosnek kroimy na cieniutkie plasterki i
mieszamy z piersią z indyka. Odstawiamy mniej więcej na godzinę i podsmażamy na patelni,
aż mięso stanie się białe.
Nastepnie przekładamy do naczynia żaroodpornego,
dodajemy posiekane listki bazlii, dokładnie mieszamy.
Na wierzchu układamy
pomidora pokroionego w plastry i mozarellę, również w plasterkach. Zapiekamy
w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 30 minut.
mieszamy z piersią z indyka. Odstawiamy mniej więcej na godzinę i podsmażamy na patelni,
aż mięso stanie się białe.
Nastepnie przekładamy do naczynia żaroodpornego,
dodajemy posiekane listki bazlii, dokładnie mieszamy.
Na wierzchu układamy
pomidora pokroionego w plastry i mozarellę, również w plasterkach. Zapiekamy
w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 30 minut.
Dorota0309