Sposób przygotowania:
Pierś z indyka z farszem orzechowym
Czyścimy mięso, ścinamy część formując zwarty kawałek. Nacinamy mięso tak, by powstały kieszonki. Ścinki mielimy razem z czosnkiem i połową orzechów włoskich. Do zmielonego mięsa dodajemy jajo, sos sojowy i pieprz do smaku. Dodajemy pozostałe orzechy lekko pokruszone. Mieszamy farsz i ładujemy go w kieszonki. Sznurujemy nicią bawełnianą jak szynkę. Skrapiamy mięso sosem sojowym, oprószamy Na rozgrzanym maśle przesmażamy mięso do chwili, aż lekko się zarumieni. Dodajemy posiekaną w piórka cebulę - smażymy ją do chwili, aż się zeszkli. Podlewamy mięso winem, dodajemy pokrojoną czerwoną kapustę. Oprószamy ją solą oraz pieprzem ziołowym. Dodajemy rodzynki. Dusimy mięso na bardzo małym ogniu do miękkości. Po ostudzeniu zdejmujemy nici. Kroimy mięso w plastry. Podajemy je z pieczywem lub jako składnik dania głównego.
2milutka
monikaT83
jaNina
Wrzucamy do farszu..... wiesz na stare lata czasem coś się zapomni .
monikaT83
jaNina
Oj Moniczko , wiem co mówię :)