Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym
Pierś oczyszczamy z wszelkich zanieczyszczeń - błon. Płuczemy w zimnej wodzie - oczyszczamy papierowym ręcznikiem. Kładziemy na deskę i przecinamy wzdłuż na połowę. Przyprawiamy solą i pieprzem z każdej strony Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła kładziemy obie części piersi i smażymy z obu stron kilka minut. Pieczarki szczoteczką oczyszczamy, obieramy, kroimy w kostkę. Cebulę obieramy z łupin, kroimy także w kostkę. Wsypujemy do rondelka pieczarki - pozbywamy się nadmiaru wody które mają w sobie, następnie dodajemy masło, cebulę i podsmażamy do momentu aż zeszkli się cebula, Przyprawiamy solą i pieprzem kolorowym. Zalewamy bulionem, dodajemy łyżkę śmietany - zwiększamy płomień i redukujemy sos. Gdy sos się zredukuje piersi powinny być już gotowe, podajemy np z makaronem;)