Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka w sosie serowym
Makaron ugotować al dente. Pomidory sparzyć i pokroić w plastry odstawić do lodówki. Pierś z kurczaka przyprawić solą, pieprzem i ziołami. Na patelnie wylać tłuszcz i podpiec piersi z obu stron. Następnie dodać szklankę wody i dusić aż mięso będzie miękkie. W razie potrzeby doprawić jeszcze przyprawami. Mięso pokroić na grube paski i włożyć z powrotem na patelnie.
W rondlu rozpuścić serek mascarpone, śmietanę, dodać mleko podgrzewać mieszając nie doprowadzać do wrzenia!!! Ser żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach i dodać do sosu 3/4 jego ilości. Resztę pozostawić do posypania potrawy. Sos przyprawić do smaku solą pieprzem i czosnkiem granulowanym.
Na talerzu podać makaron, na nim ułożyć plastry pomidorów i paski mięsa. Całość polać ciepłym sosem serowym i posypać pozostałą ilością sera oraz posiekanym drobno szczypiorkiem. Podawać z winem. Smacznego.
W rondlu rozpuścić serek mascarpone, śmietanę, dodać mleko podgrzewać mieszając nie doprowadzać do wrzenia!!! Ser żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach i dodać do sosu 3/4 jego ilości. Resztę pozostawić do posypania potrawy. Sos przyprawić do smaku solą pieprzem i czosnkiem granulowanym.
Na talerzu podać makaron, na nim ułożyć plastry pomidorów i paski mięsa. Całość polać ciepłym sosem serowym i posypać pozostałą ilością sera oraz posiekanym drobno szczypiorkiem. Podawać z winem. Smacznego.
elis06