Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka z kaszą jaglaną
Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, wysypać z woreczków. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Cebulę z czosnkiem zeszklić na oleju. Dodać zioła i przyprawy, chwilę razem podsmażać. Mięso pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię. Smażyć, co chwilę mieszając, aż mięso się zetnie. Mięso oprószyć mąką, szybko wymieszać. Do mięsa dodać śmietanę, sos sambal oelek, wlać 1,5 szklanki zimnej wody. Wszystko zagotować cały czas mieszając. W razie potrzeby doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli. Do mięsa w sosie dodać ugotowaną kaszę, dokładnie wymieszać, podzielić na porcje i podawać.