Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Piersi kurczaka z serem Brie (Francja)

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Przygotować marynatę: czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Szałwię umyć,

Piersi kurczaka z serem Brie (Francja)

Składniki:

Piersi kurczaka z serem Brie (Francja)

 

  • (4 porcje):
  • 60 dag piersi kurczaka
  • 10 dag sera Brie
  • 1 pomidor (10 dag)
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • marynata
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka listków świeżej szałwi
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Piersi kurczaka z serem Brie (Francja)
Przygotować marynatę: czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Szałwię umyć, osuszyć i drobno posiekać. Oliwę wymieszać z szałwią oraz czosnkiem, przyprawić solą i pieprzem. Piersi kurczaka umyć, osączyć, podzielić na 4 porcje, zalać marynatą i wstawić na 2 godz. do lodówki. Pomidor umyć wraz z serem pokroić w piastry. Mięso wyjąć z marynaty i usmażyć na oleju na złoty kolor. Obłożyć piastrami sera oraz pomidora i posypać pieprzem. Podawać z grilowanymi warzywami.