Biała Wrona

Biała Wrona

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Piersi z kurczaka w miodzie i gruszkach

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Niezbyt trudne, ale efektowne danie z kurczaka. Najlepsze z ryżem i sałatką o wyrazistym smaku.

Piersi z kurczaka w miodzie i gruszkach

Składniki:

Piersi z kurczaka w miodzie i gruszkach

 

Sposób przygotowania:

Piersi z kurczaka w miodzie i gruszkach
Umyte piersi z kurczaka wrzucić do wrzątku. Poczekać, aż woda ponownie się zagotuje. Dodać miód, liść laurowy i inne przyprawy wedle smaku. Gotować ok. 30 minut. Gruszki odcedzić z syropu i pokroić w dużą kostkę i dodać do mięsa. Syrop również można dodać, ale należy uważać, ponieważ łatwo jest przesłodzić to danie. Gotować, aż mięso będzie miękkie.

Jeśli przygotowujemy wersję z dodatkiem wina, należy je dodać na krótko przed zakończeniem gotowania.