fanatic1125

fanatic1125

Starszy Kucharz
[Przepisów: 25]

Pikantna fasolowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wartość kaloryczna 120 kcal

Pikantna fasolowa

Składniki:

Pikantna fasolowa

 

Sposób przygotowania:

Pikantna fasolowa
Fasolę namoczyć na noc w zimnej wodzie. Boczek zalać zimną wodą, dodać obrane warzywa i ugotować do miękkości. Wyjąć jarzyny z wywaru (można je zużyć do sałatki), a wlać do niego fasolę z wodą, w której się moczyła. Gotować pod przykryciem. Gdy fasola będzie prawie miękka, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz zmiażdżony czosnek. Z masła i mąki zrobić rumianą zasmażkę, rozprowadzić ją wystudzonym wywarem z fasoli i gdy ziemniaki będą miękkie, wlać do zupy. Na koniec dodać pokrojony w kostkę boczek i wsypać paprykę (zupa powinna być dość pikantna). Już nie gotować.

Tagi:

beza bezy fasola