Sposób przygotowania:
pikantne fajitas z miesem
mięsko drobno pokroić w paski i marynować w piwie z sola, maggi, pieprzem i chilli (kurczak do 2 godz. zaś wołowinę,jagnięcinę i wieprzowinę od 12 do 24 godz). zamarynowane mięsko usmażyć,aż się zredukuje płyn. na osobnej patelni usmażyć na 4 łyżkach oliwy z oliwek pokrojona w piórka cebule wraz z pokrojonymi w paseczki paprykami, posiekanymi w kostkę pomidorami i odsączoną kukurydza (lub groszkiem) z dodanymi do smaku-sola,pieprzem,maggi i chilli.usmażone warzywa dodajemy do mięsa i mieszamy razem.podgrzewamy podgrzewamy tortille i salsę warzywna (polecam sos salsa Pychotki).na podgrzana tortille nakładamy odrobinę majonezu,około 2 łyżek farszu z mięsem,1 łyżkę salsy i 1 łyżkę sosu guacamole (polecam guacamole Berniki).dla tych co nie przepadają za awokado lub guacamole-1 łyżka gęstej śmietany.całość zawijamy w rulonik lub formujemy rożki.jemy rekami.życzę smacznego.
bernika
tamagochi75
gorąco polecam.coś innego
Sandra S
Babciagramolka