Sposób przygotowania:
Pikantne serduszka i duszona kapusta
Serduszka oczyścić wypłukać zalać wodą ok 3/4 litra . dodać marchewkę, cebulę kucharek ziele angielskie i ugotować do miękkości. Wyjąc wszystko łyżką cedzakową troszkę przestudzić i pokroić serduszka na plasterki a marchewkę w kostkę. Pokrojone wrzucić z powrotem do rosołu. Dodać imbir, przyprawę do gulaszu, sos imbirowy, majeranek i gotować ok 15 min. Z mąki i masła zrobić zasmażkę. dodać do serduszek.
Kapustę pokroić w grubą kostkę . Rozgrzać na patelni olej, przyrumienić pokrojoną cebulę i dodać kapustę, podsmażyć kilka minut po czym dodać sos chili z limonką, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Danie można podawać z ziemniakami lub drobnym makaronem. np. w kształcie ryżu. Przyozdobić natką pietruszki.
Kapustę pokroić w grubą kostkę . Rozgrzać na patelni olej, przyrumienić pokrojoną cebulę i dodać kapustę, podsmażyć kilka minut po czym dodać sos chili z limonką, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Danie można podawać z ziemniakami lub drobnym makaronem. np. w kształcie ryżu. Przyozdobić natką pietruszki.
elzbieta8960
Śliweczka
zenekkowalski
Czy nikt już nie potrafi gotować bez tych chemicznych paskustw?
luna19
a propo chemii , to Ci powiem ze teraz to nawet głupiego ziemniaka nie wyhodujesz bez oprysku bo ci robale zeżrą, ani pomidora czy jabłka . wszystko jest pryskane i zboża na mąkę itp.. A taki kucharek to w moim mniemaniu najmniejsze zło.
Bardziej trują sie ci co palą papierochy albo siedzą z palącymi lub ci co piją colę hektolitrami , ale to juz inny temat.