Sposób przygotowania:
Pikantny ananasowy gulasz z krewetkamiMieso pokroic w kostkę. W garnku rozgrzac olej wrzucic mięso, posypac sola i pieprzem obsmażyć. Dodac drobno pokrojoną cebule i papryczke chilli. Przesmazyc. Zalac woda i dusić ok 20 minut.Mieszać od czasu do czasu. W razie potrzeby dodac wode jesli płynu będzie za mało. Dodać pokrojona w kostkę papryke, pieczarki pokrojone w plasterki i poszatkowaną zieloną dymke .
Wlać sok i ananasa. Gotowac ok 20 minut, w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.Gdy mięso będzie miękkie, dodać sos Łowicz, sos słodko-pikantny, groszek, curry, krewetki, kiełki. Teraz wystarczy pogotowac 5 minut, dodać na koniec śmietane i kurkumę.
Gdyby danie było mało pikantne i słodkie dodać jeszcze soku z ananasa i doprawic chilli w proszku.lub sosem słodko-pikantnym. Zupa będzie miała żółty kolor dzięki dodatkowi śmietany i kurkumy. Zupa ma byc gęsta jak zupa gulaszowa ale mozna tez ugotować i podać ją dodatkowo ryżem lub makaronem sojowym.
Smakowało? Sprawdź też przepis na klasyczną Zupę gulaszową z wołowiną >>>
jaNina