Sposób przygotowania:
Pikantny kociołek
Mięso mielone mieszamy dokadnie z jajkiem, przyprawą, solą, pieprzem, bułką tartą.Formujemy małe klopsiki, pieczemy w piekarniku na folii ok 30 minut w temp 160 stopni. (ew na patelni podsmażamy.
SOS: Szalotki kroimy w piórka, czosnek w plastry, podsmażamy na oleju, dodajemy pastę curry i ppaprykę ostrą, smązymy 3 minutki. Pastę zalewamy bulionem, dodajemy pieczarki gotujemy ok 10 minut. Nastęnie dodajemy sos saghetti, mleko, sos sojowy, zagotowujemy.
Kluseczki: mieszamy jajka z mąką, zagotowujemy wodę z dodatkiem kucharka, łyżeczką formujemy małe kluseczki, jak kluski wypłyną na powierzchcię gotujemy ok 5 minut, odcedzamy.
SOS: Szalotki kroimy w piórka, czosnek w plastry, podsmażamy na oleju, dodajemy pastę curry i ppaprykę ostrą, smązymy 3 minutki. Pastę zalewamy bulionem, dodajemy pieczarki gotujemy ok 10 minut. Nastęnie dodajemy sos saghetti, mleko, sos sojowy, zagotowujemy.
Kluseczki: mieszamy jajka z mąką, zagotowujemy wodę z dodatkiem kucharka, łyżeczką formujemy małe kluseczki, jak kluski wypłyną na powierzchcię gotujemy ok 5 minut, odcedzamy.
jaNina
A.B.
Sarenka
Natala1210
luna
marietta