paulka104

paulka104

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 106]

Pirogi z kwaśną kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Najlepsze pierożki domowej roboty . Mają niesamowity smak . Wszyscy z chęcią je zajadają.

Pirogi z kwaśną kapustą

Składniki:

Pirogi z kwaśną kapustą

 

  • Ciasto :
  • 1/2 kg mąki
  • 1 jajko
  • ciepła woda do zarobienia
  • olej
  • sól
  • Farsz:
  • 1/2 kg kiszonej kapusty
  • cebula
  • vegeta
  • sól, pieprz
  • boczek lub kiełbasa

Sposób przygotowania:

Pirogi z kwaśną kapustą
Z mąki ,jaja, oleju , wody i soli wyrobić ciasto . Kapustę przelać zimną wodą , następnie wsypać do garnka i zalać wodą - gotować do miękkości . Potem odcisną kapustę . Boczek lub kiełbasę podsmażyć . Cebule udusić . Kapustę zmielić w maszynce , dodać resztę składników do kapusty i chwilkę smażyć . Ciasto rozwałkować i wykrawać koła , nadziewać wystygniętym farszem . Lepić pierogi i gotować w osolonej wodzie . Można okrasić :)