Sposób przygotowania:
Pizza cztery sery
Do dużej miski przesiewamy mąkę. Dodajemy suche drożdże oraz sól i mieszamy łyżką. Dodajemy oliwę z oliwek i zagniatamy ciasto, dodając stopniowo ciepłej wody.
Wyrobione ciasto przykrywamy bawełnianą ściereczką i zostawiamy na godzinę w ciepłym miejscu.
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plastry i podsmażamy na rozgrzanym maśle.
Przygotowujemy sos: blendujemy pomidory z puszki, a następnie dodajemy do nich zioła prowansalskie, pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Twardy ser kozi ścieramy na tarce, a resztę serów kroimy w plasterki.
Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy dość cienko i smarujemy je sosem. Układamy wszystkie składniki: pieczarki, sery oraz salami pokrojone na kawałki. Wierzch posypujemy startym kozim serem.
Pieczemy pizzę przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.
Wyrobione ciasto przykrywamy bawełnianą ściereczką i zostawiamy na godzinę w ciepłym miejscu.
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plastry i podsmażamy na rozgrzanym maśle.
Przygotowujemy sos: blendujemy pomidory z puszki, a następnie dodajemy do nich zioła prowansalskie, pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Twardy ser kozi ścieramy na tarce, a resztę serów kroimy w plasterki.
Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy dość cienko i smarujemy je sosem. Układamy wszystkie składniki: pieczarki, sery oraz salami pokrojone na kawałki. Wierzch posypujemy startym kozim serem.
Pieczemy pizzę przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.