Sposób przygotowania:
Pizza farmerska po mojemu
Drożdże rozpuścić w wodzie z dodatkiem cukru. Mąkę przesypać do miski. Dodać do niej sól, olej i rozczyn drożdżowy. Wszystko wymieszać, zagnieść gładkie ciasto, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Jak ciasto podwoi swoją objętość, wyłożyć je na posmarowaną olejem blaszkę. Koncentrat pomidorowy dokładnie wymieszać z olejem, wyciśniętym czosnkiem i odrobiną soli. Sosem posmarować ciasto. Pieczarki pokroić w półplasterki, usmażyć na oleju, doprawić solą i pieprzem. Mięso pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzany olej, oprószyć solą i przyprawą do kurczaka. Mięso usmażyć. Na cieście rozłożyć pieczarki, mięso, pokrojoną w kostkę cebulę, odsączoną kukurydzę i pokrojone w plasterki ogórki. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posypać nim pizzę. Piec w 180 stopniach przez ok. 25 minut. Podawać np. z ketchupem.