Sposób przygotowania:
Pizza kminkowa.
Rozgnieść kawałek drożdży z mlekiem lub letnią wodą i łyżeczką cukru.Odstawić na 5 min.,a następnie wsypać mąkę przesianą,so-
-li,kminku oraz dwie łyżki oliwy z oliwek.Wyrabiać i zagnieść,pod-
-sypując mąką ciasto.Potem dać do wyrośnięcia w ciepłe miejsce
okryte ściereczką lnianą na 1-2 godz.Ser pokroić na cienkie plasterki lub zetrzeć,a warzywa opłukać,oczyścić z gniazd,pestki,
łodyg zwiędłych,po czym pokroić na plasterki,oliwki wyjąć,osączyć
bez krojenia ich,zioła rozetrzeć w dłoniach.Blachę posmarować
kapką oleju pędzelkiem silikonowym i rozłożyć ciasto,a na nie skł-
-adniki serowo-jarskie,posypać ziołami i przyprawami.Piekarnik na-
-grzać do 200 st.C.i wsunąć blachę z ciastem do piekarnika.Piec
ok.25-30 min.Po wyjęciu pokroić i jeść.
-li,kminku oraz dwie łyżki oliwy z oliwek.Wyrabiać i zagnieść,pod-
-sypując mąką ciasto.Potem dać do wyrośnięcia w ciepłe miejsce
okryte ściereczką lnianą na 1-2 godz.Ser pokroić na cienkie plasterki lub zetrzeć,a warzywa opłukać,oczyścić z gniazd,pestki,
łodyg zwiędłych,po czym pokroić na plasterki,oliwki wyjąć,osączyć
bez krojenia ich,zioła rozetrzeć w dłoniach.Blachę posmarować
kapką oleju pędzelkiem silikonowym i rozłożyć ciasto,a na nie skł-
-adniki serowo-jarskie,posypać ziołami i przyprawami.Piekarnik na-
-grzać do 200 st.C.i wsunąć blachę z ciastem do piekarnika.Piec
ok.25-30 min.Po wyjęciu pokroić i jeść.