Sposób przygotowania:
Pizza kolorowa
Mleko podgrzewamy. Mieszamy z drożdżami, cukrem, i łyżką mąki. Odstawiamy na 5 minut.
Do reszty mąki dodajemy rozczyn, jajko, 4 łyżki oleju i solimy. Wyrabiamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia na czymś ciepłym.
Cebulę, grzyby i kiełbasę kroimy i podsmażamy na patelni. Doprawiamy majerankiem, pieprzem i solą.
Ciasto rozwałkowujemy, wykładamy na blachę. Smarujemy ketchupem i olejem.
Kolejno wykładamy:
1/2 sera,
grzyby z cebulą i kiełbasą,
pokrojone w paski ogórki i paprykę.
Posypujemy przyprawą, rozmarynem i pozostałym serem. Pieczemy przez 35 minut w 180 stopniach.
Do reszty mąki dodajemy rozczyn, jajko, 4 łyżki oleju i solimy. Wyrabiamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia na czymś ciepłym.
Cebulę, grzyby i kiełbasę kroimy i podsmażamy na patelni. Doprawiamy majerankiem, pieprzem i solą.
Ciasto rozwałkowujemy, wykładamy na blachę. Smarujemy ketchupem i olejem.
Kolejno wykładamy:
1/2 sera,
grzyby z cebulą i kiełbasą,
pokrojone w paski ogórki i paprykę.
Posypujemy przyprawą, rozmarynem i pozostałym serem. Pieczemy przez 35 minut w 180 stopniach.