Sposób przygotowania:
Pizza la'luna
wykonanie;
Drożdże rozpuścić w wodzie z cukrem i solą, dodać do mąki , zagnieść ciasto pod koniec dodać olej i wyrobić aż przestanie kleić się do rąk. odstawić na ok pół godziny.
Mięso wymieszać z przyprawą do pizzy,solą, pieprzem i drobno posiekanymi zielonymi oliwkami.
Wymieszać składniki na sos i nagrzać piekarnik z kamieniem do pieczenia pizzy.
Na przygotowanym cieście ułożyć kolejno; sos, żółty ser, rozłożyć cienką warstwą mięso, kilka paseczków papryki, oliwki pokrojone w plasterki, cienko pokrojoną mozzarellę i kilka plasterków oliwek na wierzch.
piec na kamieniu ok 15 min.
Podawać z sosem czosnkowym.
Drożdże rozpuścić w wodzie z cukrem i solą, dodać do mąki , zagnieść ciasto pod koniec dodać olej i wyrobić aż przestanie kleić się do rąk. odstawić na ok pół godziny.
Mięso wymieszać z przyprawą do pizzy,solą, pieprzem i drobno posiekanymi zielonymi oliwkami.
Wymieszać składniki na sos i nagrzać piekarnik z kamieniem do pieczenia pizzy.
Na przygotowanym cieście ułożyć kolejno; sos, żółty ser, rozłożyć cienką warstwą mięso, kilka paseczków papryki, oliwki pokrojone w plasterki, cienko pokrojoną mozzarellę i kilka plasterków oliwek na wierzch.
piec na kamieniu ok 15 min.
Podawać z sosem czosnkowym.
kasik12