Sposób przygotowania:
Pizza na bogato
Robimy ciasto. W misce mieszamy pokruszone drożdże z mlekiem i odrobina cukru. Następnie dodajemy mąkę, sól do smaku , olej i wodę . Wyrabiamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy i dajemy na blachę. Smarujemy sosem pomidorowym posypujemy ziołami prowansalskimi i wstawiamy do piekarnika na ok 5 min. Pieczarki i korniszony kroimy w plasterki. Cebule kroimy w piórka. Ser ścieramy , szczypior kroimy. Kiełbasę kroimy w plasterki. Na podpieczone ciasto układamy plasterki kiełbasy , pieczarek ,cebuli ,korniszona , pomidorów i ogórków. wstawiamy do piekarnika , kiedy boki ciasta zarumienią się posypujemy ciasto serem i jeszcze wstawiamy do piekarnika. Kiedy ser stopi się pizza jest gotowa. Robimy sos mieszając wyciśnięty czosnek z śmietana i sola do smaku. Pizze posypujemy szczypiorkiem , ziołami prowansalskimi i dekorujemy sosem czosnkowym .
cris
iwa643
Podpiekałam w 250 potem po dodaniu warzyw ustawiłam na 200