Sposób przygotowania:
pizza wg. Agusi
Mleko lekko podgrzać wymieszać z łyżeczką cukru i odrobiną mąki.Odstawić aby lekko wyrosło. W tym czasie do dużej miski wsypać mąkę, wbić jajko, wlać olej i wsypać szczyptę soli i cukier. Na koniec wlać mleko z drożdżami i zagnieść ciasto. Odstawić do wyrośnięcia. Wysmarować blachę tłuszczem. Grzyby ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić i opłukać. Kiełbasę i paprykę pokroić w kostkę.Wszystko podsmażyć na patelni.Z podanych składników przygotować sos, wrzucając wszystko do miski i mieszając. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim blachę.Rozetrzeć po całej powierzchni sos a potem nadzienie. Włożyć do nagrzanego piekarnika ( 180- 200 stopni C ) na 25 minut. Zetrzeć ser wyłożyć na wierzch pizzy i jeszcze zapiec przez 10 minut.