Sposób przygotowania:
Pizza wieloskładnikowa najsmaczniejsza
Blachę do pizzy smarujemy olejem z suszonych pomidorów. Koncentrat pomidorowy łączymy z keczupem. Dodajemy starty ząbek czosnku. Intensywnie mieszamy. Do tak powstałego sosu wsypujemy jeszcze oregano i ponownie mieszamy. Ciasto na pizzę rozpościeramy na blaszce. Smarujemy przygotowanym sosem pomidorowym z oregano. Następnie posypujemy startym serem i układamy plastry salami. Posypujemy pokrojonymi oliwkami i plasterkami czosnku marynowanego. Układamy również pieczarki pokrojone w plastry oraz pokrojone papryczki chili. Wierzch jeszcze posypujemy odrobiną sera. Tak przygotowaną pizzę wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C. Pieczemy 15 minut plus pizzę jeszcze zostawiamy na 2-3 minuty w wyłączonym piekarniku. Smacznego.
marietta