Sposób przygotowania:
Pizza z dodatkiem boczku i pieczarek
Mleko podgrzewamy z 1 łyżeczką cukru, 1 łyżeczkę soli, dodajemy 10 dag drożdży, rozcieramy. Do miski wsypujemy 2 szkl.mąki, dodajemy zaczyn, 1 jajko, 2 łyżeczki oregano, 3 łyżki oleju, zagniatamy ciasto, robimy kulę, obsypujemy mąką i wstawiamy na 20 minut do piekarnika w temp 50 stopni z termoobiegiem. Blachę z piekarnika smarujemy 1 łyżką oleju, ciasto pokładamy na środek blachy i rozwałkowujemy równomiernie na całej blasze tworząc kwadrat, rant trzeba podnieść wyżej, wylewamy na ciasto pomidory krojone z puszki wymieszane z keczupem pikantnym i bazylią, na nich układamy plasterki pokrojonych pieczarek, plasterki boczku, posypujemy startym serem. Wstawiamy do piekarnika o temp. 150 stopni z termoobiegiem, pieczemy 20 minut, po upieczeniu można polać keczupem.