Sposób przygotowania:
pizza z jajem
Pierwszy etap Robię ciasto na pizze 2 szklanki mąki 35 gram drożdży pół szklanki mleka łyżeczka cukru 1łyżeczka oleju Do miski wsypuję mąkę, robię zagłębienie . Do szklanki wlewam mleko i podgrzewam aby było letnie drożdże kruszę i wsypuje do mleka dodaje łyżeczkę cukru .Mieszam do rozpuszczenia ,wlewam do zagłębienia w mleku i delikatnie mieszam z maka aby się połączyło i czekam 20 minut , aż rozczyn zacznie pracować . Dodaje łyżeczkę czubrycy zielonej i łyżeczkę ziół prowansalskich. Zagniatam ciasto i zostawiam na pół godziny do wyrośnięcia pod ściereczką Drugi etap Pieczarki 6 dużych kroje w plastry kładę na talerz . Do miseczki wlewam oliwe z oliwek 150 mili dodaje 1 kostkę rosół z kury wkruszam i mieszam do rozpłynięcia . Taka marynata polewam pieczarki spokojnie na 15 -20 minut zostawiam aby przeszły . Pomidorka kroje w plasteri 3 jajka ugotowane tez kroje w plasterki Wałkuje ciasto wkładam do naczynia 30 centymetrowego na dnie delikatne smaruje olejem . Ciasto dociskam do brzegów Polewam keczupem posypuje ziołami prowansalskimi kadę pieczarki odciskam lekko z marynaty układam na spodzi na ne kladę jaka i pomidorka .Wkladam do pieca na 15-20 minut jak widzę , że ciasto jest upieczone kłade ser i chwilke do rozpuszczenia i wyciągam