Sposób przygotowania:
Pizza z pieczarkami
Rozkruszyć drożdże, dodać 1/2 łyżeczki cukru, ciepłe mleko i mąkę, rozmieszać. Dodać sól, galkę, olej, dobrze wyrobić, rozwałkować i wyłożyć na blaszce wysmarowanej olejem.
Powierzchnię ciasta posmarować olejem i koncentratem pomidorowym. Pieczarki oczyścić, wymyć, pokrajac w plasterki. Kilka plasterków zostawić na wierzch pizzy. Posiekane grzyby podsmażyć na tłuszczu z drobno posiekaną cebulą, na koniec dodać pokrojone w kawałki pomidory i podsmażać chwilę razem. Tak przygotowane nadzienie przywrawić według smaku i rozłożyć równomiernie na cieście. Posypać startym serem, wstawić do nagrzanego piekarnika i upiec.
Powierzchnię ciasta posmarować olejem i koncentratem pomidorowym. Pieczarki oczyścić, wymyć, pokrajac w plasterki. Kilka plasterków zostawić na wierzch pizzy. Posiekane grzyby podsmażyć na tłuszczu z drobno posiekaną cebulą, na koniec dodać pokrojone w kawałki pomidory i podsmażać chwilę razem. Tak przygotowane nadzienie przywrawić według smaku i rozłożyć równomiernie na cieście. Posypać startym serem, wstawić do nagrzanego piekarnika i upiec.
Gość
Gość
mona3
An84
aga2993