Sposób przygotowania:
Pizza z pomidorami i żółtym serem
Mąkę przesiać do miski, dodać rozkruszone drożdże, 1/2 szklanki wody, szczyptę soli. Zarobić ciasto i pozostawić w cieple na 60 min, aby wyrosło. Dodać rozpuszczony i przestudzony tłuszcz, żółtko, trochę pieprzu. Ponownie, wyrobić i pozostawić do wyrośnięcia.
Ciasto podzielić, rozwałkować na placki o średnicy około 15 cm, grubości 1 1/2 cm Ułożyć je na posmarowanej tłuszczem blasze, zrobić podwyższony brzeg.
Pomidory sparzyć, przelać zimną wodą, zdjąć skórkę, pokroić na cząstki i ułożyć na plackach ciasno obok siebie. Posypać je serem utartym z solą, pieprzem, drobniutko posiekanym czosnkiem i lubczykiem. Piec 20-25 min w średnio gorącym piekarniku. Własny przepis
Ciasto podzielić, rozwałkować na placki o średnicy około 15 cm, grubości 1 1/2 cm Ułożyć je na posmarowanej tłuszczem blasze, zrobić podwyższony brzeg.
Pomidory sparzyć, przelać zimną wodą, zdjąć skórkę, pokroić na cząstki i ułożyć na plackach ciasno obok siebie. Posypać je serem utartym z solą, pieprzem, drobniutko posiekanym czosnkiem i lubczykiem. Piec 20-25 min w średnio gorącym piekarniku. Własny przepis
Persik