Sposób przygotowania:
Pizza z serem lazur
Robimy ciasto na pizzę: drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie, mieszamy to z mąka i olejem, zagniatamy ciasto, które okryte ściereczką odstawiamy w ciepłe miejsce. Nagrzewamy piekarnik do 220 stopni, i zajmujemy się przygotowaniem reszty składników. Sery i oliwki kroimy, szpinak rozmrażamy w rondelku lekko doprawiając go solą i pieprzem. Jogurt grecki mieszamy z wyciśniętym przez praskę czosnkiem oraz oregano, kukurydzę odsączamy, ser żółty ścieramy na tarce. Kiedy ciasto podrośnie (15-30 minut, czym dłużej poczekamy tym większe będzie), rozkładamy je równomiernie na posmarowanej olejem blasze. Ciasto smarujemy przygotowanym wcześniej jogurtem, układamy na nim szpinak, sery i oliwki, oraz kukurydzę. Całość posypujemy serem żółtym (do tej pizzy używam go niewiele ze względu na obecność innych serów). Wkładamy pizzę do piekarnika i czekamy aż zarumienią się jej brzegi. W moim piekarniku trwa to zazwyczaj około 20 minut.