Sposób przygotowania:
Pizza ze szpinakiem i boczkiem
Do miski wsypujemy mąkę. W gorącej wodzie rozpuszczamy drożdże, które wlewamy do mąka, a następnie dodajemy olej i zagniatamy ciasto aż będzie gładką masą. Ciasto odkładamy w ciepłe miejsce na około 15 minut. Przygotowujemy sos i szpinak, Do miseczki przekładamy jogurt grecki i dodajemy pesto - dokładnie mieszamy, Następnie przygotowujemy szpinak, Do garnka przekładamy szpinak, dodajemy 2 łyżeczki masła i podduszamy następnie dodajemy fetę i dokładnie mieszamy, Blaszkę na której będziemy iekli pizze wysmarowujemy olejem a następnie wykładamy ciasto, które nakłuwamy widelcem, następnie smarujemy przygotowanym sosem, nakładamy przygotowany szpinak na który nakładamy mozzarelle i pokrojony w plastry boczek całość posypujemy startym żółtym serem. Pizze pieczemy w nagrzanym piekarniku do 220 stopniach przez około 15-20 minut do czasu roztopienia sera.
dża