Sposób przygotowania:
Pizza ze szpinakiem i pieczonym kurczakiemCiasto + sos+ obłożenie
Drożdże wymieszać z cukrem aż będą płynne. Wlać wodę, dodać sól i wsypać mąkę i lekko przemieszać składniki.
Dodać olej i rękoma wyrobić ciasto. Oprószyć lekko mąką i zakryć miskę z ciastem aż ciasto wyrośnie. Gdy podwoi objętość ponownie wyrobić je i rozłożyć na blasze z wyposażenia kuchenki wysmarowanej olejem.
SOS : Składniki sosu wymieszać i odstawić na około 10 minut aby smaki się przegryzły. Ilość przypraw zależy od tego jak intensywny smak lubimy.
Obłożenie :
OBŁOŻENIE: Ciasto na blasze posmarować sosem. Następnie posypać szpinakiem, mieszanką i pokrojonym w sporą kostkę kurczakiem. Na koniec posypać startym żółtym serem i oprószyć przyprawą pomidory z czosnkiem i bazylią.
Piekarnik nastawić na 190 stopni i gdy lampka kontrolna zgaśnie wstawić blachę do niego i piec pizzę około 25 minut.
Podawać na gorąco posypaną kiełkami.