Sposób przygotowania:
Pizza ze szpinakiem i boczkiem
Pokruszone drożdze zalewam odrobiną ciepłej wody. Dodaję łyżeczkę cukru i mąki. Odstawiam aż zaczyn wyrośnie. Następnie dodaję do niego resztę składników i zagniatam ciasto. Przykrywam je ściereczką i czekam aż podwoi objetość. Cebulę kroję w półtalarki i podsmażam na łyżce oleju, dodaję pokroją paprykę. Szpinak odmrażam i wkładam do garnka razem z przeciśniętym czosnkiem. Chwilę razem podsmażam. Doprawiam solą i pieprzem. Lekko studzę. Rozwałkowane ciasto smaruję sosem i wykładam cebulę z papryką, układam plastry pomidorów. Pomiędzy nie kładę pokrojony boczek i układam farsz ze szpinaku. Posypuję pryprawa do pizzy. piekę około 30 minut w 180 st. pod koniec posypuje serem.