Sposób przygotowania:
Pizza ze szpinakiem i serami
Do miski wsypujemy przesianą mąkę, następnie w gorącej wodzie rozpuszczamy drożdże, wlewamy to do mąka dodajemy olej i zagniatamy ciasto aż będzie gładką masą. Następnie odkładamy miskę z ciastem w ciepłe miejsce na jakieś 15 minut. W tym czasie przygotowujemy sos i szpinak, Do miseczki przekładamy jogurt grecki i dodajemy pesto z oliwek - dokładnie mieszamy, Następnie przygotowujemy szpinak, Do rondelka przekładamy szpinak, dodajemy 2 łyżeczki masła i podduszamy następnie dodajemy fetę i dokładnie mieszamy, Na blaszce do pizzy wysmarowanej olejem wykładamy ciasto, które nakłuwamy widelcem, następnie smarujemy przygotowanym sosem, następnie nakładamy przygotowany szpinak na który nakładamy mozzarelle i pokrojonego pomidora całość posypujemy obficie startym żółtym serem. Pizze pieczemy w nagrzanym piekarniku w 220 stopniach przez około 15-20 minut do czasu roztopienia sera - brzegi ciasta mają być zarumienione.
-Natka-
rozmarzona.marzena
Konczi