Sposób przygotowania:
placek kawowo-orzechowy
1. masło utrzeć z 30 dag cukru, cukrem waniliowym i szczyptą soli.Kolejno wbijać żółtka.Na przemian dodawać kawę ,likier ,orzechy z mąką i proszkiem do pieczenia.Białka ubić,dodać do masy.Ciasto przełożyć na blachę , piec 30 min w temp 175 stopni, wystudzić
2.Budynie połączyć z 12 łyżkami mleka.Pozostałe mleko zagotować z resztą cukru.Dodać budynie, zagotować.Przełożyć do miski przykryć folią,wystudzić.
3 Ubić 10dag śmietany, przełożyć do budyniu. Krem rozsmarować na cieście.Całość schłodzić (30min) Posypać kakao,pokroić na 20 ciastek.Resztę śmietany ubić. Ciastka udekorować kleksami kremu i moreli
2.Budynie połączyć z 12 łyżkami mleka.Pozostałe mleko zagotować z resztą cukru.Dodać budynie, zagotować.Przełożyć do miski przykryć folią,wystudzić.
3 Ubić 10dag śmietany, przełożyć do budyniu. Krem rozsmarować na cieście.Całość schłodzić (30min) Posypać kakao,pokroić na 20 ciastek.Resztę śmietany ubić. Ciastka udekorować kleksami kremu i moreli