Sposób przygotowania:
Placek kruchy z jabłkami
Przesianą mąke i margarynę posiekać nożem, dodać 1 łyżkę śmietany, szybko wyrobić ciasto.
Włożyć na 1 godzinę do lodówki. Ciasto rozwałkować, włożyć doposypanej mąką tortownicy o średnicy 26 cm.
Podpiec w piekarniku najasnozłoty kolor 15 minut.
Obrane jabłka cienko poszatkować, wymieszać ze skórką cytrynową i pomarańczową, cukrem i cynamonem.
Przygotowane jabłka nałożyć na wystudzone kruche ciasto.
Na wierzchu położyć grudki masła i polać śmietaną, dokładnie wymieszaną z 1 łyżeczką mąki.
Piec 40 minut w temp. 220 stop. C.
Włożyć na 1 godzinę do lodówki. Ciasto rozwałkować, włożyć doposypanej mąką tortownicy o średnicy 26 cm.
Podpiec w piekarniku najasnozłoty kolor 15 minut.
Obrane jabłka cienko poszatkować, wymieszać ze skórką cytrynową i pomarańczową, cukrem i cynamonem.
Przygotowane jabłka nałożyć na wystudzone kruche ciasto.
Na wierzchu położyć grudki masła i polać śmietaną, dokładnie wymieszaną z 1 łyżeczką mąki.
Piec 40 minut w temp. 220 stop. C.