Sposób przygotowania:
Placek orzechowy
Ciasto zagnieść i podzielić na dwie równe blachy (nakładać mokrymi rękoma). Masę gotować 5 minut.
Pierwszą blachę (wyłożoną połową ciasta) piec 15 minut w temp.180 stopni C.
Na drugą blachę na surowe ciasto nałożyć masę i piec także 15 minut w temp. 180 stopni C. Masa będzie bulgotać, ale ciasto jest upieczone.
Na pierwszą blachę ciasta wyłożyć krem budyniowy lub orzechowy (przepis na krem budyniowy znajdziecie także w moich przepisach) a następnie przykryć ciastem z masą.
Smacznego
Pierwszą blachę (wyłożoną połową ciasta) piec 15 minut w temp.180 stopni C.
Na drugą blachę na surowe ciasto nałożyć masę i piec także 15 minut w temp. 180 stopni C. Masa będzie bulgotać, ale ciasto jest upieczone.
Na pierwszą blachę ciasta wyłożyć krem budyniowy lub orzechowy (przepis na krem budyniowy znajdziecie także w moich przepisach) a następnie przykryć ciastem z masą.
Smacznego