Sposób przygotowania:
Placek orzechowy z masą
CIASTO: Mąkę przesiać, posiekać z margaryną. Dodać proszek do pieczenia, cukier, jajko, żółtka i śmietanę. Wszystko razem wymieszać i zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części. Dwie części ciasta rozwałkować i upiec na wysmarowanych formach. Piec około 35-40 minut w temperaturze 170 stopni. MASA ORZECHOWA: Masło roztopić, dać cukier, miód i orzechy posiekane. Wszystko wymieszać, smażyć 5 minut i wyłożyć na trzeci placek. Upiec tak jak poprzednie placki. MASA JABŁKOWA: Jabłka zetrzeć na grubej tarce, dodać cukier, kwasek cytrynowy i smażyć. Pod koniec dodać kisiel wymieszany z 3 łyżkami wody i podsmażyć. Na koniec wymieszać z galaretką i namoczonymi rodzynkami. Upieczone placki przekładamy masą jabłkową, a placek z orzechami dajemy na wierzch.