Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Placek pasterza

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszna i sycąca zapiekanka, idealna na ostatnie zimne dni :)

Placek pasterza Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placek pasterza

 

 

Sposób przygotowania:

Placek pasterza
Mięso smażyć na oleju, aż straci różowy kolor (jeśli mięso jest tłuste można z oleju zrezygnować). Dodać posiekaną cebulę i smażyć razem około 5 minut łopatką rozdrabniając mięso. Do mięsa wlać słoik pomidorów, wymieszać, dusić. Posolić i dodać pieprzu, wsypać kmin rzymski i wymieszać. Fasolę osączyć z zalewy, wrzucić do rondla. Ziemniaki ugotować. Utłuc z masłem za pomocą tłuczka, posolić do smaku, dodać mleka i wymieszać. lekko przestudzić. W naczyniu żaroodpornym ułożyć mięso z sosem. Na to wyłożyć równo ziemniaki. Zapiekać około 20-30 minut w 180stopniach aż ziemniaki się lekko zrumienią z góry.
Placek pasterza
Mięso smażyć na oleju aż straci różowy kolor Dodać posiekaną cebulę i smażyć razem około 5 minut łopatką rozdrabniając mięso
Placek pasterza
Do mięsa wlać słoik pomidorów wymieszać dusić Posolić i dodać pieprzu wsypać kmin rzymski i wymieszać
Placek pasterza
Fasolę osączyć z zalewy wrzucić do rondla
Placek pasterza
Ziemniaki ugotować Utłuc z masłem za pomocą tłuczka posolić do smaku dodać mleka i wymieszać lekko przestudzić