Sposób przygotowania:
Placek Szampański
CIASTO:
*Rodzynki sparzyć.
* Białka ubić na sztywno. Dodać zółtka, cukier, przesiane kakao z mąką i proszkiem, a na końcu bakalie. Delikatnie wymieszać i wyłożyć na blachę. Piec 30min w temp. 175stopni.
KREM:
* Budynie ugotować na mleku. Przykryć folią i odstawić do wystygnięcia.
* Masło utrzeć z cukrem. Dodawać po łyżce zimnego budyniu i sok z cytryny - ucierać.
* Brzoskwinie odsączyć, pokroić w kostkę wymieszać z kremem.
PLACEK SZAMPAŃSKI:
*Galaretkę przygotować według przepisu ale tylko w 750ml wody, odstawić do lekkiego stężenia.
* Na wystudzone ciasto wyłożyć krem.
* Delicje namoczyć w soku z brzoskwiń i ułożyć na masie
* Zalać tężejącą galaretką. Włożyć do lodówki.
*Rodzynki sparzyć.
* Białka ubić na sztywno. Dodać zółtka, cukier, przesiane kakao z mąką i proszkiem, a na końcu bakalie. Delikatnie wymieszać i wyłożyć na blachę. Piec 30min w temp. 175stopni.
KREM:
* Budynie ugotować na mleku. Przykryć folią i odstawić do wystygnięcia.
* Masło utrzeć z cukrem. Dodawać po łyżce zimnego budyniu i sok z cytryny - ucierać.
* Brzoskwinie odsączyć, pokroić w kostkę wymieszać z kremem.
PLACEK SZAMPAŃSKI:
*Galaretkę przygotować według przepisu ale tylko w 750ml wody, odstawić do lekkiego stężenia.
* Na wystudzone ciasto wyłożyć krem.
* Delicje namoczyć w soku z brzoskwiń i ułożyć na masie
* Zalać tężejącą galaretką. Włożyć do lodówki.