Sposób przygotowania:
Placek z kaszką i powidłami wiśniowymi
Blaszkę 24x36cm natłuścić. Piekarnik rozgrzać do 180stopni. CIASTO: Wszystkie składniki posiekać na stolnicy, dokładnie szybko zagnieść, podzielić na 3części. Każdą część rozwałkować i przełożyć do blaszki. Każdy placek piec 20 minut.
MASA: Kaszę ugotować na mleku, ostudzić. Cukier utrzeć z masłem i żółtkami. Dodawać po łyżce kaszki i utrzeć na pulchną masę.
PLACEK: Galaretkę przyżądzić wg opisu na opakowaniu. Każdy płat ciasta posmarować powidłami, przełożyć masą. Ułożyć jeden na drugim. Mandarynki umyć, obrać, podzielić na cząstki. Winogorno umyć, większe owoce przekroić na połówki. Ciasto udekorować owocami. Zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na min 2godziny.
MASA: Kaszę ugotować na mleku, ostudzić. Cukier utrzeć z masłem i żółtkami. Dodawać po łyżce kaszki i utrzeć na pulchną masę.
PLACEK: Galaretkę przyżądzić wg opisu na opakowaniu. Każdy płat ciasta posmarować powidłami, przełożyć masą. Ułożyć jeden na drugim. Mandarynki umyć, obrać, podzielić na cząstki. Winogorno umyć, większe owoce przekroić na połówki. Ciasto udekorować owocami. Zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na min 2godziny.