Sposób przygotowania:
Placek z owocami i kremem śmietanowym
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę. W kopczyku robić wgłębienie, wbić jajko, wlać olej, posypać cukrem, dodać aromat cytrynowy. Dodać twaróg. Zagnieść gładkie ciasto. Piekarnik rozgrzać do 180stopni. Blachę natłuścić. Ciasto rozwałkować, przełożyć na blachę i wykleić brzegi w górę. Śmietany wymieszać z jajkami, cukrem, budyniem i aromatem. Masą równomiernie wysmarować całe ciasto. Piec około 35minut. Ciasto wystudzić i wyjąć z blachy. Morele i wiśnie odcedzić, sok z moreli zachować. Kiwi obrać i pokroić w plastry. Gruszkę obrać, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, pokroić na grube plastry. Skropić sokiem z cytryny. Owoce rozłożyć na placku. Galaretkę rozpuścić wg opisu na opakowaniu w soku z moreli. Gdy zacznie tężeć, zalać owoce.