Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Placki pieczarkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Są takie proste do przygotowania, a jakie pyszne. Nadają się na obiad, kolację czy śniadanie, polecam

Placki pieczarkowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placki pieczarkowe

 

Sposób przygotowania:

Placki pieczarkowe
Pieczarki myjemy, obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki. Do miski wbijamy jajko, dodajemy oliwę, przeciśnięty przez praskę czosnek, mąkę i jogurt, mieszamy. Całość mieszamy z pieczarkami i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cienkie placki na średnim ogniu na rumiano. W tym czasie przygotowujemy sos: Do miseczki dodajemy śmietanę, jogurt i przeciśnięty przez praskę czosnek - mieszamy. Dodajemy zioła i doprawiamy jeszcze octem winnym. Aby sos był bardziej kremowy można go dodatkowo zmiksować blenderem. Placki podajemy na ciepło z sosem. Smacznego :)
Placki pieczarkowe
Pieczarki myjemy, obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki.
Placki pieczarkowe
. Do miski wbijamy jajko, dodajemy oliwę, przeciśnięty przez praskę czosnek, mąkę i jogurt
Placki pieczarkowe
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cienkie placki na średnim ogniu na rumiano
Placki pieczarkowe
W tym czasie przygotowujemy sos: Do miseczki dodajemy śmietanę, jogurt i przeciśnięty przez praskę czosnek